Pečené selečí ramínko s bazalkovým zelím

Pečené selečí ramínko s bazalkovým zelím

4 porce

  • selečí ramínko s kůží a kostí
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 pórek
  • 1 mladá mrkvička
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 150 ml suchého bílého vína
  • vývar z kostí
  • 1 menší hlávka mladého zelí

na bazalkovou pastu

  • 100 g slaniny nebo pancetty, neuzené
  • 1 svazek bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 5 - 6 snítek kerblíku
  • lístky z větvičky tymiánu
  • sůl

Maso vykostíme a kosti dáme vařit v malém množství vody. Vývar chceme silný a nepotřebujeme ho moc. Maso osolíme, opepříme, podle potřeby svážeme provázkem.

Zeleninu nakrájíme nadrobno. Do kastrolu dáme sádlo, opečeme na něm maso a dáme stranou. Ve výpeku orestujeme zeleninu dozlatova, zalijeme vínem a zavaříme. Přidáme maso, dáme do trouby a pečeme, nejlépe pod poklicí, doměkka.

Zatímco se maso peče, smícháme ingredience na bazalkovou pastu a dáme stranou. Zelí nakrájíme na kostky asi 3 x 3 centimetry, povaříme ho v osolené vodě asi 6 minut a hned zchladíme.

Upečené maso vyndáme, do kastrolu vlijeme vývar a necháme svařit na zhruba 200 mililitrů. Zelí smícháme s bazalkovou pastou, krátce prohřejeme a dochutíme.

Na talíře dáme zelí s porcí masa a podlijeme šťávou.

 

Pro přípravu doporučujeme

VYKOSŤOVACÍ NŮŽ

Kuchařský nůž

bambusové prkénko

koupit koupit koupit

Kastrol

Mlýnek na sůl

Mlýnek na pepř

koupit koupit koupit

Loupací nůž

koupit

 

Pečené selečí ramínko s bazalkovým zelím Zdeňka Pohlreicha