Omeleta s bylinkami

Omeleta s bylinkami

4 porce

  • 12 čerstvých vajec
  • sekané bylinky ve větším množství
  • 4 lžičky vody
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 60 g másla
  • 50 g strouhaného ementálu

Pánev rozehřejeme, přidáme máslo a necháme zpěnit. Vejce rozklepneme do misky, osolíme a opepříme a přidáme lžičku vody. Rozmícháme vidličkou a přidáme bylinky.

Vejce vlijeme do pánve a ihned promícháme. Pánví neustále pohybujeme tak, aby se ještě syrová vejce dostala do kontaktu s horkými plochami. Když jsou vejce téměř hotova, přidáme sýr a omeletu zavineme. Přeložíme na talíř a hned podáváme.

 

Pro přípravu doporučujeme

Pánev Just cook

Kuchařský nůž

Bambusové prkénko

koupit koupit koupit

Mlýnek na sůl

Mlýnek na pepř

koupit koupit

OMELETA S BYLINKAMI Zdeňka Pohlreicha